Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες

Οι Σπέτσες αποτελούν τον πιο εύκολο και προσβάσιμο προορισμό για ένα Σαββατοκύριακο μακριά από την πολύβουη πόλη χωρίς την ταλαιπωρία ενός μεγάλου ταξιδιού. Είτε με το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά με τα απογευματινά δρομολόγια, είτε οδικώς ως την απέναντι όχθη της Κόστας, οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν εντός περίπου τριών ωρών στο γραφικό και ήρεμο νησί των Σπετσών ήδη από το βράδυ της Παρασκευής αμέσως μετά την δουλειά!

Ένα σύντομο ταξίδι, ως διάλειμμα από την καθημερινότητα, στις Σπέτσες σημαίνει και ένα ταξίδι στον χρόνο, καθώς οι επισκέπτες μεταφέρονται μέσα από τον κοσμοπολίτικο και αρχοντικό αέρα του νησιού σε μια απλούστερη και πιο μαγευτική εποχή με ιππήλατες άμαξες, ποδήλατα ή μοτοποδήλατα.

Ένα θερινό σαββατοκύριακο, οι Σπέτσες προσφέρουν την ευκαιρία για αναζωογονητικά μπάνια σε πεντακάθαρα νερά. Η ανοιχτή περιμετρική πρόσβαση όλου του νησιού δίνει στον επισκέπτη την επιλογή οργανωμένης ή ελεύθερης παραλίας, με βότσαλο ή άμμο, μακριά ή πιο κοντά στο κέντρο του οικισμού. Έτσι, οι πιο αθλητικοί και θαρραλέοι μπορούν να αφιερώσουν το Σάββατό τους στην γύρο του νησιού με το ποδήλατο με στάσεις για βουτιές στις πίσω παραλίες. Τα καλοκαιρινά απογεύματα ενδείκνυνται για θαλασσινές γεύσεις με τη συνοδεία ούζου σε ένα από όλα τα υπέροχα εστιατόρια και ταβερνάκια του Παλιού Λιμανιού, της Ντάπιας ή της Κουνουπίτσας, άλλα πάνω στην άμμο, άλλα σε δροσερές βεράντες στο ηλιοβασίλεμα.

Για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν, τα δυο θερινά σινεμά του νησιού θα παίζουν παλαιότερες αλλά και νέες κυκλοφορίες και μπορούν να ακολουθηθούν από ένα παγωτό στην παραλιακή του λιμανιού ή ένα χαλαρό ποτό δίπλα στη θάλασσα. Όσοι, από την άλλη, θέλουν να ξεσκάσουν και να διασκεδάσουν ως τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν χρειάζεται παρά να φτάσουν ως το Παλιό Λιμάνι που χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης του νησιού για όλα τα γούστα μουσικής και χορού.

Το πρωί της Κυριακής θα βρει τους επισκέπτες στην Ντάπια για πρωινό και καφεδάκι με την δυνατότητα επίσκεψης των δύο Μουσείων, της Μπουμπουλίνας και του Χατζηγιάννη Μέξη. Έπειτα μια ακόμη επίσκεψη στην θάλασσα στην μπροστινή όψη του νησιού ως το απόγευμα, επιτρέπει στον επισκέπτη να αξιοποιήσει πλήρως την ημέρα του στη παραλία πριν την αναχώρηση, καθώς τα συχνά δρομολόγια τόσο των πλοίων για τον Πειραιά, όσο και των τοπικών μέσων για την απέναντι όχθη της Πελοποννήσου αφαιρούν το άγχος ενός πολύωρου ταξιδιού της επιστροφής.

 Και αν το Σαββατοκύριακο πέρασε γρήγορα και απολαυστικά, οι Σπέτσες πάντα με την ίδια ευκολία πρόσβασης, θα περιμένουν σύντομα ξανά τους επισκέπτες τους!