Κοντινοί Προορισμοί στις Σπέτσες

Η εύκολη προσβασιμότητα στις Σπέτσες από την απέναντι όχθη της Κόστας, δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες που θα επιλέξουν το νησί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να ανακαλύψουν κοντινούς προορισμούς με αυθημερόν εκδρομές. Καθώς απαγορεύονται παρά με άδεια τα αυτοκίνητα στο νησί, αφήνοντας το όχημά σας στην Κόστα και με την μετάβαση να μην διακόπτετε υπό οποιαδήποτε καιρική συνθήκη ή ώρα της ημέρας, σε δέκα λεπτά βρίσκεστε στην Πελοπόννησο.

Ιστορικής σημασίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος κοντινοί προορισμοί είναι οι Μυκήνες και το Ναύπλιο σε μόλις μια μισή ώρα! Αγαπημένη θερινή επιλογή των θαμώνων των Σπετσών είναι επίσης και η παρακολούθηση κάποιας παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, καθώς η μετάβαση και επιστροφή στο νησί είναι μια εύκολη διαδρομή που σας χαρίζει ταυτόχρονα ένα μοναδικά μαγευτικό βράδυ χωρίς να απομακρυνθείτε από την βάση σας.

Κατά την διαμονή σας στις Σπέτσες, αξίζει και μια μονοήμερη εκδρομή στην γειτονική Ύδρα με τα συχνά δρομολόγια των πλοίων να σας έχουν επιστρέψει στις Σπέτσες ως το βράδυ. Η απόσταση, αναλόγως το δρομολόγιο, είναι μεταξύ των 20 και 40 λεπτών, καθιστώντας την πιο εύκολη επιλογή μετάβασης σε άλλο νησί, χωρίς πίεση και άγχος οργάνωσης ενός δεύτερου ταξιδιού. Με τον τρόπο αυτό, θα πάρετε μια ακόμη γεύση από την αρχοντική ιδιαιτερότητα των Αργοσαρωνικών νησιών με τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα γραφικά σοκάκια.

Προορισμοί επίσης προσβάσιμοι με σκάφος είναι το Πόρτο Χέλι, η Ερμιόνη, ακόμη και η Μονεμβασιά, καθώς οι Σπέτσες αγκαλιάζονται από την αργολική και λακωνική Πελοπόννησο, δημιουργώντας αμέτρητες εκδρομές ανάλογα τα μέσα και τη διάθεση και τα μέσα του επισκέπτη.