Παραλίες

Στις Σπέτσες υπάρχει πλήθος παραλιών που θα ικανοποιήσουν τα γούστα κάθε επισκέπτη, αφού τα απίθανα καταγάλανα νερά, οι οργανωμένες πλαζ και οι κρυμμένες παραλίες χαρακτηρίζουν το νησί. Ενώ στην περίμετρο του νησιού υπάρχουν αρκετές μικρές ή μεγάλες σπηλιές, η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος.

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας μόλις 10 λεπτά από την Ντάπια, έχει εξελιχθεί σε μία κοσμοπολίτικη πλαζ, οργανωμένη με θαλάσσια σπορ, ποτό και φαγητό. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη με αμμώδη ακτή και βοτσαλωτό βυθό.   

Η παραλία της Αγίας Παρασκευής με το γραφικό εκκλησάκι θεωρείται από πολλούς η πιο όμορφη του νησιού. Κατάφυτη από πεύκα που φτάνουν µέχρι τη θάλασσα, µε χονδρό βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, είναι οργανωμένη µε μπαρ και προσβάσιµη και με λεωφορείο και µε καΐκι.

Η παραλία των Αγίων Αναργύρων είναι η μεγαλύτερη των Σπετσών. Με βότσαλα, αμμώδη βυθό και οργανωμένη, ενώ προσφέρει ακόμη και θαλάσσια σπορ. Είναι επισκέψιμη και με  λεωφορείο από τον Άγιο Μάμα, που σταματά στην είσοδο της παραλίας δίπλα στο εστιατόριο.

Η παραλία του Αγίου Μάμα, είναι η παραλία της πόλης, αφού βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και αποτελεί την κύρια επιλογή των ντόπιων. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη, έχει άμμο και βότσαλο, ενώ παρέχει και ειδική ράμπα για ΑΜΕΑ. Η ράμπα λειτουργεί με τηλεχειριστήριο, το οποίο μπορεί να προμηθευτεί κανείς έπειτα από συνεννόηση με τον Δήμο.

Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι μικρή και έχει άμμο και ψιλό βότσαλο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για γρήγορες βουτιές, λόγω της εύκολης προσβασιμότητας της και του τσιμεντοβραχίονα που διαθέτει.

Η παραλία της Ανάστασης, πήρε το όνομα της από την κόκκινη εκκλησία της Ανάστασης στην οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Δεν είναι οργανωμένη και αποτελεί μια πιο ήρεμη και απόμερη επιλογή.

Η παραλία του Γαρύφαλλου, έχει πάρει το όνομα της από τον κόλπο στον οποίο βρίσκεται, τον κόλπο του Γαρύφαλλου. Δεν είναι οργανωμένη, έχει βότσαλο και μικρά κολπάκια , ενώ ο βυθός είναι βραχώδης και αποτελεί την απόλυτη επιλογή των ντόπιων, ειδικά των οικογενειών.

Η παραλία της Κυρά Λένης που βρίσκεται στην Κουνουπίτσα,  πήρε το όνομά της από την οικία της ζωγράφου Ελένης Μπούκουρα- Αλταμούρα, την πρώτη Ελληνίδα ζωγράφο που σπούδασε μεταμφιεσμένη σε άντρα. Είναι ανοργάνωτη με πεντακάθαρα νερά και προτιμάται από τους κατοίκους της περιοχής.

Η παραλία της Ζωγεριάς, βρίσκεται σε έναν μικρό όρμο και είναι οργανωμένη κατά την τουριστική περίοδο. Η αμμουδιά της και τα γαλαζοπράσινα νερά της την καθιστούν για πολλούς την πιο ωραία παραλία του νησιού για κολύμπι. Ο μικρός κόλπος διαθέτει και εστιατόριο, ενώ υπάρχουν και πιο μικρές απόμερες παραλίες στο μεγάλο όρμο της Ζωγεριάς. Οι περισσότεροι επιλέγουν να επισκεφτούν τη Ζωγεριά με σκάφος, όμως ας σημειωθεί πως απαγορεύεται η πρόσδεση στον μικρό όρμο της και στους κορμούς των πεύκων. Η πρόσβαση γίνεται και με καΐκι από το λιμάνι της Ντάπιας.

Η παραλία Καΐκι και βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Αναργυρείου Σχολής. Οργανωμένη, με εύκολη πρόσβαση και βραχώδη βυθό, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μια μέρα στη παραλία γεμάτη μουσική, χορό, beach volley και watersports.

Η παραλία του Κουζουνού βρίσκεται λίγο μετά την Αγία Μαρίνα και στο δρόμο προς τους Αγίους Αναργύρους, δίπλα σε στάση λεωφορείου. Δεν είναι οργανωμένη και η πρόσβαση είναι περιορισμένη λόγω των κατοικιών, αλλά υπάρχει ένα μικρό μονοπατάκι που σε οδηγεί εκεί.

Η παραλία της Ξυλοκέριζας βρίσκεται προς την πίσω μεριά του νησιού, κοντά σε στάση λεωφορείου στον περιφερειακό δρόμο προς Αγίους Αναργύρους και είναι οργανωμένη, με βότσαλα και πεντακάθαρα νερά.

Η παραλία του Ποσειδωνίου, βρίσκεται αμέσως μετά το Ποσειδώνιο σε έναν μικρό ορμίσκο. Έχει άμμο και ψιλό βότσαλο και προτιμάτε κυρίως από τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες που επιθυμούν μια γρήγορη βουτιά.

Η παραλία Σχολές πήρε το όνομα της από τις σχολές που υπάρχουν ακριβώς δίπλα της και κάτω από το παλιό Ξενία. Δεν είναι οργανωμένη,  αλλά συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και κυρίως παιδιά που βουτούν από τον μώλο. Έχει άμμο, ψιλό βότσαλο και καθαρά κρυστάλλινα γαλάζια νερά.

Η παραλία Τσάκωνα μετά την Αγία Παρασκευή είναι μια ερημική και πολύ όμορφη παραλία, που απαιτεί λίγα λεπτά κατηφορικού περπατήματος για να την ανακαλύψετε, αν και ιδανικά προσεγγίζεται από θαλάσσης. Έχει βότσαλο και βραχώδη βυθό.