Οικογενειακές Διακοπές στις Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι ο ιδανικός προορισμός για τις οικογενειακές σας διακοπές, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ανέμελη απόλαυση μικρών και μεγάλων! Οι παραλίες του νησιού, ιδίως οι οργανωμένες, είναι απολύτως family friendly και διατίθενται και μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία και καΐκια για την εύκολη μετάβαση όλης της οικογένειας και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού! Αρκετές παραλίες του νησιού διαθέτουν και θαλάσσια αθλήματα και δραστηριότητες που απολαμβάνουν τόσο οι νεότεροι, όσο και οι μεγαλύτεροι.

Η ιστορία των Σπετσών είναι επίσης πολύ θελκτική στους μικρότερους επισκέπτες, καθώς οι αφηγήσεις για μάχες με τα κανόνια της Επανάστασης να κοσμούν την Ντάπια συναρπάζουν τα παιδιά, ενθουσιάζουν τα παιδιά όταν επισκέπτονται το Μουσείο Μπουμπουλίνας και του Χατζηγιάννη Μέξη. Εκτός από την επαναστατική ιστορία του νησιού, οι Σπέτσες φημίζονται για την ναυσιπλοΐα και την αγάπη τους για την θάλασσα, μια παράδοση που συνεχίζει ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών προσφέροντας μαθήματα ιστιοπλοΐας στα παιδιά όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι ανοιχτοί χώροι των Σπετσών, από τα σοκάκια τους μέχρι την Πλατεία του Ποσειδωνίου που κάθε απόγευμα γεμίζει με παιδιά που κάνουν ποδήλατο και πατίνι, δημιουργούν εκείνη την αίσθηση ελευθερίας που αναζητούν τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς. Πάντα με προσοχή στα μηχανάκια και στις άμαξες, φυσικά! Αρκετές πολιτιστικές δράσεις καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού απευθύνονται στους μικρούς επισκέπτες των Σπετσών, όπως και οι καθιερωμένες πρώτες προβολές τα Σαββατοκύριακα στα θερινά σινεμά που είναι αφιερωμένες στους μικρούς θεατές.

Ενώ λοιπόν οι Σπέτσες φημίζονται για τα πολύβουα Σαββατοκύριακά τους, διαθέτουν και την ήσυχη, αμέριμνη, αλλά ταυτόχρονα μαγευτική, ατμόσφαιρα και δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις σε ολόκληρη την οικογένεια.

Τip προς Γονείς: Τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν και υπηρεσίες babysitting έτσι ώστε και οι μεγάλοι να μπορέσουν να ξεσκάσουν!