Ποδηλασία στις Σπέτσες

Το ιδανικό μέσο μετακίνησης που ταιριάζει στις Σπέτσες είναι το ποδήλατο, με τον γύρο του νησιού να αποτελεί την μεγάλη πρόκληση. Στο νησί απαγορεύεται η χρήση αυτοκινήτων, για αυτό και θα συναντήσετε πολύ λίγα πρακτικής χρήσης (ταξί, βαν μεταφοράς, δημόσια οχήματα), προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες την ευκαιρία να περιπλανηθούν και να εξερευνήσουν την περιοχή άνετα με το ποδήλατο. Υπάρχουν πολλά σημεία για ενοικίαση ποδηλάτου και με αυτό μπορεί κανείς να πάει παντού, αφού όλες οι διαδρομές γύρω από τη χώρα είναι εύκολες. Διατίθενται πολλές κατηγορίες ποδηλάτων, για εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν εντυπωσιακές διαδρομές με mountain bike, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα πικνίκ με ποδήλατο που διαθέτει καλαθάκι και άνεση.

Η ενοικίαση του ποδηλάτου έστω και για μια μέρα, δίνει την δυνατότητα εξερεύνησης ολόκληρου του νησιού, αφού ο γύρος του είναι συνολικά 26 χιλιόμετρα. Ενώ η διαδρομή είναι ήπιας δυσκολίας, οι ανηφόρες αξίζουν κάθε πεταλιά, αφού οδηγούν σε καταγάλανες παραλίες ή σε καταπράσινες γωνιές με θέα τα γύρω νησιά και το Αργολικό Κόλπο.  Το ποδήλατο δίνει την δυνατότητα να κάνει κανείς στάσεις ξανά και ξανά, για να απολαύσει την θέα, να ξεκουραστεί, να κάνει μπάνιο, ακόμη και να απολαύσει έναν καφέ ή φαγητό.

Η χρήση του ποδηλάτου αποτελεί περισσότερο μια φιλοσοφία για το νησί των Σπετσών, αφού δεν αποτελεί απλά μια δραστηριότητα, αλλά τον καθημερινό τρόπο μετακίνησης. Αφήνοντας τα μηχανάκια στην άκρη, επιλέξτε να προφυλάξετε το περιβάλλον από την μόλυνση και την ηχορύπανση, προσφέροντας έτσι και σε όλους τους επισκέπτες ένα πιο ελκυστικό προορισμό διακοπών.