Δήμαρχος

Φραγγιά Ευγενία - Δήμαρχος Σπετσών

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω με χαρά στις Σπέτσες, ένα μαγευτικό ιστορικό νησί με μοναδική ατμόσφαιρα γεμάτο φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία. Είναι χαρά μας να μοιραστούμε μαζί σας τον πλούτο των Σπετσών, όπου η θάλασσα συναντά τον πολιτισμό και η καθημερινότητα την παράδοση. Η θάλασσα, αποτελεί σημείο αναφοράς για εμάς και συνδετικό κρίκο με την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι ομορφιές του νησιού μας αποτυπώνονται σε κάθε γωνιά, αφού το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον συνυπάρχει αρμονικά με τον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό.

 

Ο επισκέπτης συναντά τις μαρτυρίες του ένδοξου ιστορικού παρελθόντος σε κάθε βήμα, στα αρχοντικά καπετανόσπιτα, την Ντάπια, το παλιό Λιμάνι, τον Άγιο Νικόλα, την Αναργύρειο Σχολή, το Ποσειδώνιο, τα βοτσαλωτά δρομάκια, τα Μουσεία μας, την Αρμάτα, τα καρνάγια και σε πολλά ακόμη αξιοθέατα που περιγράφονται στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο χρόνο, διατηρώντας τα μοναδικά στοιχεία του νησιού μας, με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία του και πορευόμαστε με το βλέμμα στο μέλλον, ανακαλύπτοντας νέες δυνατότητες και δημιουργώντας τη σύγχρονη ιστορία του.

Φραγγιά Ευγενία

Δήμαρχος Σπετσών