Συμβουλευτική – ψυχολογική υποστήριξη

Η Συμβουλευτική-Ψυχολογική υποστήριξη αποτελεί υπηρεσία των κοινωνικών δομών του δήμου μας που αναφέρεται στην συναισθηματική στήριξη των κατοίκων του δήμου, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του COVID-19. Με την δράση αυτή, επιδιώκουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες να διαχειριστούν την όλη κατάσταση και να βγουν από αυτή την κρίση με τα λιγότερα τραύματα.

Στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, κρίσιμο μέτρο στήριξης των πολιτών είναι και η ψυχολογική τους υποστήριξη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ψυχολογικές επιπτώσεις που επιφέρει τόσο η ασθένεια όσο και ο παρατεταμένος εγκλεισμός.

Περιγραφή Παρεχόμενης Υπηρεσίας

Παροχή δωρεάν ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης μέσω τηλεφώνου καθώς και ατομικές συνεδρίες μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) κατόπιν συνεννόησης. Κατ’ ιδίαν ραντεβού σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Η επικοινωνία με την Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης δίνει την δυνατότητα στον πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, να συνομιλήσει με ειδικό για τις ανησυχίες του σχετικά με τον COVID-19 και οτιδήποτε άλλο νιώθει ότι επιβαρύνει την ψυχική του υγεία. Μέσα σε αυτή την καινούργια πραγματικότητα γεμάτη αβεβαιότητα λόγω κορωνoϊού, ο πολίτης έχει πλέον ένα παράθυρο διαλόγου μέσω του οποίου μπορεί να βρει συμβουλές και ελπίδα.

Η ψυχολόγος παρέχει θεραπευτικές συνεδρίες, βασισμένες στην προσωποκεντρική συμβουλευτική προσέγγιση. Μέσω της ενσυναίσθησης, της συμπόνιας και της γνησιότητας, προωθεί ένα άνετο περιβάλλον ώστε το άτομο να νιώσει ότι δέχεται αποδοχή, σεβασμό και κατανόηση καθιστώντας το, παράλληλα, ικανό να επιτύχει τα επιθυμητά του αποτελέσματα. Η θεραπευτική σχέση που αναπτύσσεται, βασίζεται σε εμπιστοσύνη και εχεμύθεια και είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Η Συμβουλευτική είναι ένας από τους πιο υγιείς τρόπους επεξεργασίας των συμβάντων της ζωής.

Οποιοδήποτε και να είναι το ζήτημα, είναι διαθέσιμη να συζητήσει μαζί σας, να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση των συναισθημάτων σας και μαζί να δουλέψετε ώστε να πετύχετε τους στόχους σας.

Η υπηρεσία της Συμβουλευτικής-Ψυχολογικής υποστήριξης ξεκίνησε την λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2021 και στεγάζεται στην διεύθυνση: Δήμος Σπετσών, Τ.Κ. 18050, Σπέτσες

Τηλεφωνική γραμμή: 2298073005         Δευτέρα ως Παρασκευή: 09:00 – 13:00

Email: domispetses@gmail.com             Κινητό: 6948883970

 

Σοφία Μπη, M.Sc., B.Sc.

Ψυχολόγος

Συμβουλευτική Ψυχολογία, Προσωποκεντρική Προσέγγιση