Εθνικές Εορτές στις Σπέτσες

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών των εθνικών εορτών 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου στις Σπέτσες γίνεται γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των καταστημάτων, των Τραπεζών και των Οργανισμών, των ελλιμενισμένων πλοίων και των οικιών της πόλης από το πρωί της προπαραμονής της εθνικής επετείου μέχρι και τη δύση του ηλίου της ημέρας της επετείου.
Επίσης, γίνεται φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Κτιρίων και των Δημοτικών Καταστημάτων, των κτηρίων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., και των Τραπεζών και Οργανισμών της πόλης των Σπετσών, καθώς και των ελλιμενισμένων πλοίων κατά τις βραδινές ώρες της παραμονής και της ημέρας του εορτασμού της επετείου.

 

Την παραμονή κάθε επετείου στις 09:00 π.μ. πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία των Σπετσών

Την ημέρα της εθνικής επετείου ακολουθείται το παρακάτω πρόγραμμα:


07:30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των ενοριακών Ιερών Ναών της πόλης με τη φροντίδα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σπετσών


10:15 – Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου,   στην οποία καλούνται να παρευρεθούν οι κάτοικοι καθώς και όλες οι αρχές της πόλης των Σπετσών. Στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού  Ναού παρατάσσονται τα σχολεία.



10:30 – Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό  Αγίου Νικολάου Σπετσών και εκφώνηση πανηγυρικού.

 Κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης.

 Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Εθνικός ύμνος από τον Μουσικό Σύλλογο Σπετσών.


Στη συνέχεια, αποχώρηση και μετάβαση στο χώρο της πλατείας Ποσειδωνίου, για κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο Σπετσών και τους μαθητές των σχολείων των Σπετσών στον ανδριάντα της Ηρωίδας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

Παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των νηπιαγωγείων, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου Σπετσών μπροστά από το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο.

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολουθεί δεξίωση στο Δημαρχείο Σπετσών.
Στις εκδηλώσεις παρίστανται ο Ιερός Κλήρος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., οι Αρχές των Σπετσών, οι Απόστρατοι Αξιωματικοί, οι Ανάπηροι Πολέμου, οι Σύλλογοι των Δασκάλων, των Καθηγητών, των Γονέων και Κηδεμόνων, όλα τα Σωματεία – Σύλλογοι μετά των Διοικητικών Συμβουλίων και όλοι οι κάτοικοι της πόλης των Σπετσών.