Μία εβδομάδα στις Σπέτσες

Μια εβδομάδα στις Σπέτσες δίνει τη δυνατότητα ανακάλυψης, αλλά και απόλαυσης όλων των πτυχών του νησιού, συνδυάζοντας έτσι χαλάρωση και ποικιλία δραστηριοτήτων για ιδανικές διακοπές.

Το νησί, αν και μόλις 26 χλμ2, είναι προσβάσιμο περιμετρικά επιτρέποντας στον επισκέπτη να ανακαλύψει και τις πιο κρυφές του παραλίες, κυρίως όσες είναι ανοργάνωτες και κρυμμένες πίσω από βράχια και κατηφορίζοντας μικρούς χωματόδρομους. Έτσι, το Λιγονέρι, ο Κουζουνός και άλλες παραλίες που συχνάζουν οι ντόπιοι είναι ιδανικές προς εξερεύνηση όταν διατίθεται περισσότερος χρόνος στο νησί. Επίσης, παραλίες οργανωμένες αλλά πιο δύσκολα προσβάσιμες, όπως η περιβόητη Ζωγεριά με τα ξακουστά της σουτζουκάκια, αποτελούν το απόλυτο day trip μια καθημερινή με το καϊκάκι που αναχωρεί από το λιμάνι της Ντάπιας.

Εκτός από την πληθώρα παραλιών που μπορεί κανείς να απολαύσει όταν διαθέτει περισσότερο χρόνο, το βουνό με τα διανοιγμένα μονοπάτια του, όπως και μια οργανωμένη βόλτα με άλογα κάποιο απόγευμα πριν τη δύση του ηλίου αποτελεί μια εναλλακτική δραστηριότητα σε έναν νησιώτικο προορισμό. Με τον τρόπο αυτό, ανακαλύπτει κανείς και τα δεκάδες μικρά ξωκλήσια του νησιού, που κρύβουν τόση χάρη και μικρές ιστορίες, που κάθε ντόπιος με χαρά θα μοιραστεί με όποιον τον ρωτήσει. Τους θερινούς μήνες οργανώνονται πληθώρα πολιτιστικών δρώμενων που ψυχαγωγούν τους επισκέπτες στους πιο αιθέριους και μαγευτικούς χώρους εκδηλώσεων. Ακόμη κι αν δεν συμπέσουν οι διακοπές σας με κάποια εκδήλωση, τα δυο θερινά σινεμά προβάλλουν κάθε βράδυ κάποια νέα ή παλαιότερη κυκλοφορία.

Μια εβδομάδα στις Σπέτσες, θα επιτρέψει στους επισκέπτες την εναλλαγή των ρυθμών ανάμεσα σε πιο έντονους με χορό στο Παλιό Λιμάνι ως το πρωί το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και χαλαρά κοκτέιλ στα σοκάκια του κέντρου μια ήσυχη καθημερινή. Η λαχτάρα του για θαλασσινές γεύσεις είναι εξασφαλισμένη στο νησί, αλλά δίνεται και η δυνατότητα εναλλαγής με εξαιρετικής ποιότητας κρεατοφαγικές επιλογές, ιταλικές, παραδοσιακές μεσογειακές, αλλά και πληθώρα εύκολου και γρήγορου φαγητού, όπως ένα γευστικό σουβλάκι στο πεζούλι του παραλιακού δρόμου με θέα τα αρχοντικά των Σπετσών. Τέλος, οι περισσότερες ημέρες διαμονής στο νησί, δίνει και την επιλογή εξερεύνησης τριγύρω περιοχών, όπως την Ύδρα, το Ναύπλιο ή την Αρχαία Επίδαυρο, χωρίς τα άγχη διοργάνωσης ξεχωριστού ταξιδιού, λόγω της απόλυτης προσβασιμότητας των Σπετσών.

Ενώ οι Σπέτσες έχουν χαρακτηριστεί ως «προορισμός Σαββατοκύριακου», στην πραγματικότητα δεν αρκεί μια ολόκληρη ζωή να τις χορτάσεις. Άλλωστε γι’ αυτό είναι γνωστό το νησί, για τους θαμώνες και τους σταθερούς επισκέπτες του που περνούν τα καλοκαίρια τους στις Σπέτσες από παιδιά μέχρι να γίνουν παππούδες! Λίγος περισσότερος χρόνος στο Νησί των Αρωμάτων επιτρέπει επομένως στον επισκέπτη να ανακαλύψει την ιδανική παραλία για εκείνον ή να βρει το στέκι του, το αγαπημένο του μπαρ, ώστε να επιστρέφει ξέγνοιαστος και την επόμενη μέρα.