Υποστήριξη κατ’ οίκον

Το πρόγραμμα «Υποστήριξη κατ’ οίκον» παρέχει οργανωμένη και συστηματική κατ’ οίκον πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα από επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των ηλικιωμένων ατόμων και των ευπαθών ομάδων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αυτοεξυπηρέτησης και έχουν ελλιπές υποστηρικτικό περιβάλλον. Έτσι εξασφαλίζεται η φροντίδα των ανθρώπων αυτών στο οικείο περιβάλλον τους και αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τους.

 

 Το πρόγραμμα στελεχώνεται από:

  • Κοινωνική λειτουργό
  • Ψυχολόγο
  • Νοσηλεύτρια
  • Οικιακή βοηθό

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες:

Κοινωνική λειτουργός και Ψυχολόγος: Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη.

Νοσηλεύτρια: Βοήθεια στην ατομική υγιεινή, πρόληψη και περιποίηση κατακλίσεων, ενεσοθεραπεία, παρακολούθηση λήψης φαρμακευτικής αγωγής, συνταγογράφηση, λήψη ζωτικών σημείων, συνοδεία σε υπηρεσίες υγείας.

Οικιακή βοηθός: Οικιακή φροντίδα, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Δείτε ακόμα

Πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων Το πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων ξεκίνησε για να υποστηρίξει τους γονείς στο δύσκολο ρόλο τους. Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός,

Συμμετοχή 200 Νέων στη δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» – «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝΔ/νση: Σπέτσες, Τ.Κ. 18050Τηλ:  2298320010ΦΑΞ:2298073366e–mail: dimos.spetson@gmail.com Σπέτσες  11/11/2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στο πλαίσιο συμμετοχής 200 Νέων στη δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» «Βαδίζοντας