ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ “ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ”

                                                                                                                                 28 Ιανουαρίου 2021

                                                                          Δελτίο Τύπου

Γ. Πατούλης: «Η ορθή χρήση των αντιβιοτικών αλλά και ο εμβολιασμός ως μέτρο πρόληψης, προάγονται μέσω της έγκυρης πληροφόρησης”

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 η διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής όπως και συλλόγων γονέων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Σπετσών, με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»  οργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά,  με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας,  της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και με την ευγενική χορηγία της Pfizer, Ημερίδα ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Σπετσών.

Η διαδικτυακή ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, σε νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών της περιοχής αλλά και σε μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων.

Η Αντιδήμαρχος Σπετσών κα Ευγενία Φραγκιά  δήλωσε: «O Δήμος Σπετσών, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., και το ΕΔΔΥΠΠΥ, δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την φιλοσοφία και την μεθοδολογία του Π.Ο.Υ., στην προαγωγή, προάσπιση, πρόληψη και προστασία της υγείας  και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σκοπός της σημερινής ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό. Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χρέος να βρίσκεται με κάθε τρόπο στο πλευρό των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σπετσών συμμετέχει σ’ αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης, αφού πιστεύει ακράδαντα στη σπουδαιότητα της πρόληψης, ως κατεξοχήν παράγοντα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και προαγωγής της υγείας των δημοτών μας».

Η ομιλία της κας. Ελένης Γιαμαρέλλου, Καθηγήτριας Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, βασίστηκε στην ενημέρωση της προφύλαξης κατά των λοιμώξεων, μέσω των εμβολίων αλλά και των μέτρων υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Επιπλέον αναφέρθηκε στα αντιβιοτικά και στις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης τους.

 

Στη συνέχεια η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου,  Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, αναφέρθηκε στην εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών στα πλαίσια του Π.Ο.Υ. Έπειτα παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό e-bug καθώς και το παιδικό παραμύθι “Ποιος παγίδεψε την Πεννυ-Κιλλίνη” που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».

Στην διαδικτυακή ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία καλωσόρισε, ευχαρίστησε συμμετέχοντες, ομιλητές και τα στελέχη του Δήμου και δήλωσε: «Η σημερινή ημερίδα στοχεύει στην ορθή ενημέρωση τόσο των παιδαγωγών και εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων για την σωστή χρήση των αντιβιοτικών και τις συνέπειες της κατάχρησής τους, όπως και στα μέτρα προφύλαξης κατά των λοιμώξεων μέσω των εμβολιασμών».  Τέλος, η κα Μαρία Αϊδίνη αναφέρθηκε στα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, που αποτελούν έναν κεντρικό θεσμό συντονισμού για το δημότη, σε όλα τα θέματα που αφορούν τον προσυμπτωματικό έλεγχο και ευχήθηκε καλή έναρξη στις δράσεις του Δήμου Σπετσών.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους στη δράση αυτή, τόνισε τη σημασία των προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης που διενεργούνται στο Δίκτυο και δήλωσε: «H κατοχή της πρώτης θέσης της χώρας μας στην Ευρώπη λόγω της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών δικαιολογεί που έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μικροβίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά. Στο πλαίσιο αυτών των δεδομένων δημιουργήσαμε πριν 7 χρόνια την Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια». Στόχος αυτής της πολυετούς εκστρατείας είναι η έγκυρη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών κοινοτήτων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των ΟΤΑ-μελών μας. Μέσω αυτών των ημερίδων παρέχεται ενημέρωση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη των λοιμώξεων καθώς και για την σημασία των εμβολιασμών».

Facebook
Email
Print

Δείτε ακόμα

Διακοπή νερού

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 08/02/2021 και από ώρα 07:00 έως 19:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην υψηλή ζώνη της πόλης των Σπετσών (περιοχές: Κοκκινάρια, Άγιος

Ελεύθερες Αποκριές 2021

Ελεύθερες Αποκριές; ΑΣΦΑΛΩΣ ! Ο Δήμος Σπετσών και αυτές τις Αποκριές, ασφαλώς, φρόντισε για εσάς και τα παιδιά σας! Εξασφάλισε την Διασκέδαση και την Ψυχαγωγία σας και την