Παρουσίαση των επιτροπών «ΣΠΕΤΣΕΣ 2021-ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Παρουσίαση των επιτροπών «ΣΠΕΤΣΕΣ 2021-ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Σπετσών, όπου στις 3 Απριλίου 1821, οι Σπέτσες πρώτες από όλα τα νησιά ύψωσαν τη σημαία της Επανάστασης.
 
Η παρουσίαση των επιτροπών «ΣΠΕΤΣΕΣ 2021-ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου, στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Σπετσών παρουσία εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της Ακαδημαϊκής κοινότητας και των μελών των επιτροπών, με κεντρική ομιλήτρια την ιστορικό κυρία Μαρία Ευθυμίου.

Ο Δήμαρχος Σπετσών και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Παναγιώτης Κων. Λυράκης, ως οικοδεσπότης παρουσίασε την οργανωτική και την συμβουλευτική επιτροπή.


Η Αντιδήμαρχος Σπετσών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Ευγενία Φραγγιά αναφέρθηκε στην ιστορική προσφορά των Σπετσών στον αγώνα και στις επαναστατικές τους δράσεις.


Στη συνέχεια ο καθηγητής φιλολογίας, ιστορικός και συγγραφέας κύριος Παύλος Παρασκευαΐδης παρουσίασε την κεντρική ομιλήτρια κυρία Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία μίλησε για την Ελληνική Επανάσταση και για την προσφορά των τριών ένδοξων ναυτικών νησιών στον Αγώνα.

Παρουσιάστρια της χθεσινής βραδιάς ήταν η δεσποινίς Μιχαέλα Φουρναράκου.

Δείτε ακόμα

Ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Υποβολή αιτήσεων: Από 27/08/2021 έως και 02/09/2021 Share on facebook Facebook Share on email Email Share on print Print