Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 2016

Το σύνολο Leondari πραγματοποιεί το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου  Σαρωνικού, με έξι συναυλίες στην περιοχή του Αργοσαρωνικού στις αρχές Αυγούστου κάθε έτους για τα τελευταία τέσσερα έτη.  

Το φεστιβάλ ξεκινάει τις συναυλίες του από το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες όπου δίνει την πρώτη του συναυλία και φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Ποσειδώνιο.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει έξι συνολικά συναυλίες στις Σπέτσες, τον Πόρο, την Ύδρα και τον Γαλατά, με πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει έργα από την μπαρόκ, τη ρομαντική μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Το 4o φεστιβάλ (2015) έλαβε χώρα με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Σκοπός του συνόλου είναι, με όχημα  την κοινή αγάπη των καλλιτεχνών  για την μουσική δωματίου, να μεταφέρει  στις μικρές, τοπικές κοινωνίες της περιοχής ένα κλασικό ρεπερτόριο υψηλών απαιτήσεων. Αυτή η μαγεία δημιουργεί και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που παρασύρει κοινό και μουσικούς σε ένα φεστιβάλ μοναδικό στο είδος του. Χάρη στην υποστήριξη των χορηγών, το φεστιβάλ έχει τη δυνατότητα να προσκαλέσει εκλεκτούς μουσικούς και να παρουσιάσει συναυλίες στην περιοχή του Αργοσαρωνικού με χαμηλό εισιτήριο για το κοινό.

Πυρήνας του φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο, οι δύο καλλιτεχνικοί διευθυντές του, οι οποίοι έχουν ως όραμα  να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μέσω του πολιτισμού, όπως και να κάνουν τις συναυλίες προσβάσιμες σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το σύνολο Leondari αποτελείται από νέους επαγγελματίες μουσικούς από όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, που συνεργάζονται με τις σημαντικότερες ορχήστρες ανά το κόσμο όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ΣυνόλοARC, Ορχήστρα Δωματίου της Αγγλίας και το Πιάνο Τρίο της Βιέννης. Το 2015 το φεστιβάλ φιλοξένησε τον διακεκριμένο καναδό παιδαγωγό, ιδρυτικό μέλος του ZebraStringTrio, και πρώην κορυφαίο βιολίστα της Βασιλικής Ορχήστρας του Concertgebouw του Άμστερνταμ, StevenDann.

Λίγα λόγια για το σύνολο Leondari

• Ο Benjamin Bowman, ένας από τους πιο δυναμικούς και πολύπλευρους μουσικούς του Καναδά, είναι μέλος του κορυφαίου συνόλου μουσικής δωματίου του Καναδά το σύνολο ARC, και προσκεκλημένος του Αμερικάνικου Ballet Theatre (NYC) το 2015,
• o Bogdan Bozovic είναι ο βιολιστής του ViennaPianoΤrio
• ο James Barralet πρόσφατα κυκλοφόρησε διπλό CD με μουσική του Brahms για τσέλο και πιάνο και είναι επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Whittington Chamber Music Festival της Αγγλίας
• η Rebekka Markowski υπήρξε  μέλος της Ορχήστρας Μότσαρτ του Claudio Abbado και της ορχήστρας του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και συνεργάζεται συχνά με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου
• ο βραβευμένος για τη δισκογραφία του, γερμανός πιανίστας Caspar Frantz, ο οποίος είναι διευθυντής του σύγχρονου φεστιβάλ μουσικής ‘Zeitkunst’ του Βερολίνου και καλλιτεχνικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού.

Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του φεστιβάλ είναι ο  βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός βιολίστας, FrancisKefford. Ο Γιάννης Αγρανιώτης έχει εμφανιστεί σε όλους τα σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και σε ευρωπαϊκές χώρες ως σολίστ αλλά και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου. Είναι συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο Francis πρωτοπαρουσίασε την Ελεγεία για σόλο βιόλα και ορχήστρα εγχόρδων του Αυστραλού συνθέτη Peter Sculthorpe στο Angel Place Recital Hall του Σύδνεϋ και  συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Όπερα του Coven Garden και την Ορχήστρα Δωματίου της Αγγλίας.

Πληροφορίες: www.saronicfestival.com/
Email: info@saronicfestival.com , elpsamara@gmail.com

Δείτε ακόμα

Αναργύρειος Σχολή Open Air Theater 08-08-2020

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα ακολουθώντας αυστηρώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η είσοδος πραγματοποιείται αυστηρά με προσκλήσεις.  Οι προσκλήσεις είναι ονομαστικές και δεν μεταβιβάζονται. Προμήθεια προσκλήσεων

Spetsathlon 13-15 Μαΐου 2016

Το Spetsathlon είναι ένας από τους νεότερους αθλητικούς θεσμούς που λαμβάνει χώρα στις Σπέτσες, καθώς η πρώτη του διοργάνωση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013 και

Spetses Mini Marathon 7-9 Οκτωβρίου 2016

Με τη ναυτική παράδοση, την πλούσια ιστορία αλλά και την ιδιαίτερη κουλτούρα του, το νησί των Σπετσών αποτελεί την ιδανική επιλογή για έναν αθλητικό Σαββατοκύριακο.

Regata Classic Yaght Racing 30/06 – 03/07 2016

Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας διοργανώνει την «Σπέτσες Classic Yacht Regatta 2016» για τα παραδοσιακά ανοικτά Σκάφη η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου έως