Ομιλία Δρ. Καρυώτογλου Αγγελικής

Ο δήμος Σπετσών προσκαλεί την Δρ. Αγγελική Καρυώτογλου να μας μιλήσει για την ανάδειξη του γυναικείου φύλου μέσα από τα κείμενα των Πατέρων της εκκλησίας.

Η Δρ. Αγγελική Καρυώτογλου κατάγεται από το Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε θεολογία στις Θεολογικές Σχολές του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Mṻnster της Γερμανίας. Ειδικεύτηκε σε θέματα διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Είναι αριστούχος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε επί 35 χρόνια στο Κλασσικό Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, του οποίου διετέλεσε και Υποδιευθύντρια.

Με τη διδακτορική της διατριβή , η οποία φέρει τον τίτλο « Αυθεντία και ελευθερία στο μάθημα των Θρησκευτικών» ( εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα 2009) έδωσε νέα ώθηση στην κατανόηση της θεμελίωσης του μαθήματος με βάση τη διδασκαλία των Νηπτικών Πατέρων της Εκκλησίας και τα πορίσματα της επιστήμης της Παιδαγωγικής. Έχει γράψει βοηθήματα για μια ορθότερη κατανόηση των σχολικών εγχειριδίων του Γυμνασίου και του Λυκείου, και τα βιβλία: «Το ομότιμον του άνδρα και της γυναίκας» (1984), «Ζωντανό Σχολείο» ( Ακρίτας 1997), « Του Λόγου το αληθές»(Γρηγόρης 2015) και ένα αριθμό άρθρων.

Η επιτυχία της στο χώρο της εκπαίδευσης συνίσταται στην προσπάθεια εισαγωγής ορθόδοξων κριτηρίων σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που βασίζονται στο δημιουργικό διάλογο με τα παιδιά.

Είναι παντρεμένη με τον π.Αλέξανδρο Καριώτογλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών και 5 εγγονών.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο

https://us02web.zoom.us/j/84431576814?pwd=TkFJR1A5ZUNmQ1hqZmdwNFl1TVpldz09

meeting id : 844 3157 6814

Facebook
Email
Print