Τιμητικές Διακρίσεις

Ο Δήμος Σπετσών έχει τιμήσει ανθρώπους για την προσφορά τους στο νησί και τους πολίτες του, αλλά και για την προσφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τους στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Ο ελάχιστος φόρος τιμής που τους απονέμεται είναι η αναγόρευσή τους σε επίτιμο δημότη. 

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 σε ειδική τελετή στα πλαίσια του εορτασμού της 195ης επετείου της Ιστορικής Ναυμαχίας των Σπετσών στην Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών αναγορεύθηκε σε επίτιμο δημότη η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 σε ειδική τελετή στα πλαίσια του εορτασμού της 195ης επετείου της Ιστορικής Ναυμαχίας των Σπετσών στο Δημαρχείο Σπετσών αναγορεύθηκε σε επίτιμο δημότη ο καθηγητής Αστροφυσικής κ. Δημήτριος Νανόπουλος.

Αναφέρονται ενδεικτικά οι κάτωθι:
κ. Κοτταδάκης Αθανάσιος 
κ. Μελά Ναταλία, Γλύπτρια – Εικαστικός
κ. Πλέσσας Μίμης, Συνθέτης
κ. Φραγκούλης Εμμανουήλ

Επίσης έχουν αναγορευθεί σε επίτιμο δημότη και έχει δοθεί το κλειδί της πόλης στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλο.

Στις 30 Αυγούστου 2016 αναγορεύθηκε σε επίτιμο δημότη Σπετσών ο Νομπελίστας μοριακός βιολόγος, γενετιστής και ζωολόγος Prof. James Dewey Watson που το 1953 συν-ανακάλυψε τη δομή του DNA με τον Francis Crick και τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας – Ιατρικής το 1962 με τον Crick και τον Maurice Wilkins, για τις ανακαλύψεις τους σχετικά με τη μοριακή δομή των νουκλεϊκών οξέων και τη σημασία της για τη μεταφορά πληροφοριών σε έμψυχο υλικό (διπλή έλικα του DNA). Η αναγόρευση έλαβε χώρα στο αρχαίο θέατρο της ΑΚΣΣ παρουσία πολλών και διακεκριμένων προσωπικοτήτων καθώς και πλήθους Σπετσιωτών.