Κοινωνικό Φαρμακείο

Δείτε ακόμα

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρει σε ωφελούμενους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί κομμάτι των δράσεων του δήμου μας που αναφέρονται στην περίθαλψη των ευπαθών ομάδων που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Με την δράση αυτή, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ανεργίας και της φτώχειας που έχουν ως αποτέλεσμα τον κοινωνικό αποκλεισμό ατόμων αλλά και ολόκληρων οικογενειών. Παράλληλα, στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε την κοινωνία ώστε να συνδράμουμε όλοι μαζί σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης προς τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουμε την δημιουργία ενός συστήματος ασφάλειας, ενός δεσμού κοινωνικής προστασίας , προκειμένου να καλυφθούν οι πρωταρχικές ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του δήμου μας.

Ωφελούμενοι

Οι ωφελούμενοι της δράσης αυτής είναι άτομα και νοικοκυριά που διαμένουν στον δήμο Σπετσών, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Προσφορές προς τους ωφελούμενους

Το Κοινωνικό Φαρμακείο προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική και παραφαρμακευτική περίθαλψη σε ωφελούμενους με χαμηλά εισοδήματα.

Πόροι Κοινωνικού Φαρμακείου

Οι πόροι του Κοινωνικού Φαρμακείου προέρχονται από:

α) δωρεές και χορηγίες πολιτών, επιχειρήσεων, επαγγελματιών, συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων κάθε νομικής μορφής, είτε οικονομικά με κατάθεση στον λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα , iban : GR4101104700000047054003844
ALPHA BANK, iban : GR7801401860186002001000066

με την αιτιολογία κοινωνικό φαρμακείο είτε με δωρεές σε φάρμακα, με την προϋπόθεση πως οι ημερομηνίες λήξης των φαρμάκων που επιθυμούν να προσφέρουν, να έχουν ένα χρονικό ορίζοντα λήξης πέραν του έτους (εκτός φαρμάκων που απαιτούν μονόγραμμη & δίγραμμη συνταγή).

β) τον προϋπολογισμό του Δήμου.

γ) Εθνικά, Περιφερειακά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο  ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 2020, στεγάζεται στην διεύθυνση Υπαπαντή, Τ.Κ. 18050 Σπέτσες ,

τηλέφωνο επικοινωνίας:   2298072830

fax:  2298072830

e-mail : spetses.kfarm@gmail.com

Το Κοινωνικό Φαρμακείο  λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή,  από τις. 9.00 π.μ. ως τις 17.00 μ.μ.